25.000.000.00 lei aprobaţi pentru dezvoltarea comunei Sohatu/ Consecvenţa şi seriozitatea primarului Cătălin Iordache dă rezultate

25.000.000.00 lei aprobaţi pentru dezvoltarea comunei Sohatu/ Consecvenţa şi seriozitatea primarului Cătălin Iordache dă rezultate

Aflat la primul mandat de primar al comunei Sohatu, edilul Cătălin Iordache, demonstrează că ştie şi poate să înbunătăţească gradul de confort al cetăţenilor din comună. Experienţa dobândită de-a lungul timpului în mediul privat şi relaţionarea cu nevoile oamenilor, a început să dea roade.

Contrar previziunilor sumbre promovate de fosta conducere a primăriei, primarul Cătălin Iordache a reuşit în mai puţin de doi ani să îşi formeze o echipă cu ajutorul căreia a depus proiecte necesare dezvoltării comunei Sohatu. A discutat cu oamenii şi şi-a structurat priorităţile în funcţie de nevoile lor. Nu a fost deloc uşor în condiţiile în care, vreme de 20 de ani, în această comună nu s-a făcut aproape nimic.

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile.

În județul Călărași, va finanța 93 de proiecte, în valoare totală de 1.197.029.761,25 lei.

Două dintre proiectele finanţate cu sume alocate de la bugetul de stat, pentru perioada 2022-2028 se desfăşoară în comuna Sohatu, valoarea acestora fiind printre cele mai mari sume alocate din judeţ.

15.000.000.00 este valoarea proiectului de reabilitare şi extindere a sistemului de alimentare cu apă în sat Sohatu şi sat Progresu (una din priorităţile identificate de Cătălin Iordache)

10.000.000.00 este valoarea proiectului de asfaltare şi modernizare drumuri de interes local în comuna Sohatu. Lungimea drumurilor care vor fi modernizate şi asfaltate este de 13,304 km.

L-am găsit duminică, pe primarul Cătălin Iordache, de-a lungul drumul judeţean care străbate comuna, în timp ce supraveghea un utilaj care tăia iarba de pe marginea drumului. Nu mică ne-a fost mirarea cănd am aflat că utilajul aparţine firmei sale private.

Cătălin Iordache : ,, Eu am venit la primărie să fac treabă şi voi face. Contează al cui este drumul? Eu nu am venit la primărie să fac bani. Am venit să aduc bani. Să găsesc surse de finanţare pentru dezvoltarea comunei. Educaţia şi viaţa mea de sportiv m-au învăţat să fiu disciplinat şi consecvent. Avem o echipă cu ajutorul căreia putem să ne atingem toate obiectivele propuse. Eu am încredere în echipă şi echipa are încredere în mine. Este tot ce contează. Nu ne place să vorbim despre ce vom face, o să vă invităm la Sohatu să vă arătăm ce am făcut. Despre proiectele în valoare de 25.000.000.00 lei obţinute de la bugetul de stat, pot să vă spun că sunt rezultatele muncii noastre şi vin în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor din comună. Avem multe alte proiecte în curs de aprobare, suntem o comună mică, cu buget mic, dar ne-am îndreptat întreaga atenţie către atragerea de fonduri nerambursabile guvernamentale sau cofinanţare mică.”

Spread the love
Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *