Un super eveniment de cinci stele organizat de Asconi Winery la Moara Vlăsiei

Un super eveniment de cinci stele organizat de Asconi Winery la Moara Vlăsiei

“Când oamenii beau, aceștia devin brusc oameni bogați și de succes, câștigă toate procesele, sunt fericiți și își ajută prietenii.   Rapid, aduceți-mi o cupă cu vin, ca să îmi ud mintea și să spun ceva inteligent!” Aristofan

Sîmbătă 4 decembrie a avut loc la Casa-Albă din Moara Vlăsiei lansarea brandului Asconi Winery în România .

Asconi este o cramă de familie care a fost fondată în 1994 și rămâne o afacere de familie.

Scopul declarat al proprietarilor  este de a face un vin bun folosind toate tehnologiile moderne disponibile, menținând tradițiile generațiilor anterioare. De asemenea, este dorința noastră de a împărtăși realizările noastre cu vizitatorii locali și străini ai companiei noastre.

„Toată vinificația începe cu struguri și o cramă autentică ar trebui să aibă propriile podgorii. De aceea am plantat peste 500 de hectare de viță de vie și asta ne-a luat peste 10 ani. Podgoriile noastre sunt situate in apropierea satului Geamana, in raionul Anenii Noi, la 10 kilometri de crama. Producem o gamă largă de vinuri albe, roșii și roze seci, vinuri de desert și vinuri fortificate. Majoritatea vinurilor roșii sunt maturate în butoaie de stejar de 225 de litri. În primul rând, folosim doar stejar american sau maghiar și mai puțin – stejar francez. Majoritatea vinurilor albe se încadrează în categoria stilului proaspăt, cu excepția Chardonnay și Riesling, care sunt fermentate sau maturate în stejar.”

Un super evenimetnt de 5 stele stele organizat de de Asconi Winery din Republica Moldova-reprezentată de Diana Dănilă Sales manager  și ASCONI WINES IMPORT EXPORT SRL- reprezentată de Marius Dianu si Anca Filip.

Un eveniment de ținută organizat cu profesioniști care a pus în scenă o petrecere de calitate.

Somelierii Organizației Somelierilor din România  conduși de Andrei Orbesteanu au  organizat   degustarea  vinurilor susținută de preparate adecvate pentru fiecare sortiment  cu fructe de mare și brânzeturi  și cu punctul culminat: Beef pairing bar – Steak & Dry Aged – Chef Radu Zarnescu cu materii prime măcelăria Cristache din Moara Vlăsiei  un show deosebit în jurul focului.

Ca orice întâmplare vinurile Asconi au ajuns în România  și  au o poveste. Povestea începe  cu întâlnirea dintre primarul Andrei Filip din Moara Vlăsiei și Petru Frunze primarul din satul Puhoi unde se află si vinaria,chiar în cramă la Asconi Winery.

 “Când oamenii beau, aceștia devin brusc oameni bogați și de succes, câștigă toate procesele, sunt fericiți și își ajută prietenii.   Rapid, aduceți-mi o cupă cu vin, ca să îmi ud mintea și să spun ceva inteligent!”Aristofan

A urmat un șir întreg de întâmplări care au legat familiile celor doi și comunitățile lor,vizite,evenimente aniversare, schimburi ale copiilor . Comunitățile din Moara Vlăsie și satul Puhoi s-au înfrățit.

Andrei Filip un primar tânăr activ și implicat cu spirit  intreprinzător și Petru Frunze fratele moldovean  au  văzut imediat și oportunitățile economice pentru comunitățile lor. Așa a  ajuns vinul moldovenesc, Asconi, în România și pe mesele românilor.

Andrei Filip și  Petru Frunze deputat în Republica  au susținut și onorat evenimentul.

Nelu Bălașa

Spread the love
Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *