3 lucruri principale la care să vă gândiți atunci când alegeți un vin

3 lucruri principale la care să vă gândiți atunci când alegeți un vin

Nelu Bălașa

Când te găsești într-un loc necunoscut, te bazezi pe un număr mic de instrumente esențiale pentru a te ghida prin sălbăticie. De obicei, acestea includ o hartă, o busolă și un ceas.

Același lucru este valabil și pentru vin. În loc să încerci să forțezi o enciclopedie a cunoașterii în creierul tău, ținând cont doar de câteva concepte-cheie, vei găsi mult mai ușor și mai rapid să-ți găsești orientarea.

Iată instrumentele pe care trebuie să le păstrezi aproape de inimă:

Soiuri

Aceasta este harta ta. Având o înțelegere generală a diferențelor de soiuri înseamnă că aveți o idee la ce arome și arome să vă așteptați.

Familiarizarea cu soiurile și caracteristicile lor tipice va veni din cercetare și experiență. Mergeți la o mulțime de degustări de vinuri. Parcurgeți acest blog și răsfoiți recenziile de vinuri. Pe măsură ce trece timpul, va trebui să faci din ce în ce mai puțin la cele de mai sus, bazându-te doar pe amintirile tale despre arome.

Regiune

Aceasta este busola ta. În sensul cel mai elementar, construiți o conștientizare a diferențelor dintre regiunile cu climă caldă și regiunile cu climă rece.

Înțelegeți povestea viței de vie și cum se comportă plantele în diferite condiții. Strugurii cultivați într-un climat mai rece vor fi mai puțin copți, acumulând mai puțin zahăr și păstrând mai multă aciditate. Invers pentru climat mai cald.

Epocă

Acesta este ceasul tău. Când un vin este tânăr și proaspăt, va fi, de obicei, mai vibrant și mai fructat, cu densitate și greutate.

Pe măsură ce trece timpul, fructele vor începe să „scape” din vin și vor începe să dezvolte caracteristici mai savuroase, devenind mai moi și mai moale.

Pentru a vă crește gradul de conștientizare a diferențelor de epocă, încercați degustări verticale, în special din același soi din aceeași regiune, chiar și același producător, dacă este posibil vreodată.

Concluzie

Aceste trei instrumente sunt ghidurile tale, dar nu le vei putea folosi la maximum fără practică și experiență. Mergeți la mai multe degustări de vinuri, căutați mai multe arome și nu încetați să vă extindeți cunoștințele.

Spread the love
Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *