La finalul anului 2019, mai exact vineri 13 decembrie, la Călărași, va avea loc cea de-a doua ediție a Galei Anuale a Premiilor ”10 de Nota 10”, eveniment care este dedicat susținerii și încurajării performanţei şcolare. Tema specială ”Excelența premiază Excelența” sub care se va desfășura cea de-a II-a ediție, va reuni personalități și mentori din domeniul culturii, artei și educației, lideri ai comunității, oameni de afaceri şi oameni politici, într-un exercițiu de generozitate menit a încuraja și premia Excelența în educație.
Acest eveniment propune un exercițiu de generozitate pentru copiii normali ai României, un eveniment prosocial și sustenabil, prin care ne dorim să producem scântei de bunătate și sensibilitate ca oamenilor să li se încălzească sufletul și să facă bine, pentru că paradoxal și splendid, să faci bine altuia înseamnă să îți faci ție cel mai mare bine posibil, într-o viață de om: să dai sens și noblețe mersului atât de grăbit pe Pământ.
În cadrul celei de-a II-a ediții a Galei Anuale a Premiilor ”10 de Nota 10”, ne vor bucura și onora prin prezența domniilor lor, invitați speciali, personalități din domeniile artei, culturii, educației, economiei, administrației și politicii. Oameni remarcabili, de notorietate publică, cu merite deosebite în diversele domenii de activitate, care de-a lungul vieții și al carierelor profesionale au obținut Performanțe și Excelență prin împletirea talentului, tenacității, muncii și perseverenței asidue.
Unul dintre invitații speciali care vor fi alături de tinerii laureați cât și Maestrul de Ceremonii al Galei, este:
Ștefan Nițu – Referent cultural la Centrul de Cultură și Creație al Județului Călărași. Este absolvent al masterului PED – ArtE (Pedagogii alternative și arta tratrală în educație). Iubește și este pasionat de ceea ce face, pentru că este un om talentat, dăruit cu o sensibilitate aparte de către Doamne-Doamne. Este exigent cu munca lui și perfecționist, dar totodată este tolerant și generos. Oferă din preapliul lui sufletesc celorlalți și se simte bine când oamenii în jurul său sunt bucuroși și fericiți.
Sinceritatea și dragostea sa pentru teatru, precum și implicarea în numeroase proiecte în care pune suflet face ca de fiecare dată, să se bucure de un succes uriaș și să îi dea satisfacţii extraordinare.
Chiar dacă a regizat multe piese de tearu, Ștefan pentru că nu este regizor, spune: ”sunt doar organizator de experiențe umane”, pentru ca arta, așa cum spunea părintele Nicolae Steinhardt, nu este comunicare, ci cuminecare.
Ștefan Nițu, fondatorul și regizorul trupei ”TREPTE”, proiect început în 2013: „Trepte spre…“, care îşi propunea să atragă tinerii la spectacolele de teatru. Un proiect important în care a pus multă pasiune, pentru că prin acest proiect și-a propus iniţial să educe liceenii, să le pună bazele unor informaţii privind comunicarea.
”Am participat la multe festivaluri și concursuri cu el, am obținut și numeroase premii. Aș aminti aici, de exemplu, la „Mangalia Art“, unde în juriu era maestrul Ion Dichiseanu și profesori de la catedra de teatru de la Universitatea „Ovidius“. După accea am fost la Fălticeni, acum doi sau trei ani de zile, unde juriul a fost format din maestrul Eusebiu Ștefănescu, Mihaela Bețiu de la UNAPC și alte personalități din lumea teatrală. Toți au rămas încântați de modul cum am lucrat eu și cum am montat spectacolul, și cum am adus în situație copiii să înțeleagă ce se întâmplă cu ei acolo pe scenă și astfel să poată juca textul și situația. Acolo, actorul din rolul principal a luat premiul pentru cel mai bun actor al festivalului. Maestrul Eusebiu Ștefănescu chiar l-a rugat să meargă la Universitatea „Hyperion“. Am fost foarte încântat și măgulit să primim aceste premii”, a declarat Ștefan Nițu într-un interviu.
Pentru că este un suflet sensibil și o persoană care simte nevoia să exprime prin frumos sentimentele care îl crează pe sine însuși ca și om, era normal ca sufletul de artist să creeze și poezie. Recunoaște că se regăsește în poezie și speră să poată publica în viitorul apropiat un volum de poezie.
Mulțumim că ați acceptat să fiți Maestrul de Ceremonii al Galei Anuale a Premiilor ”10 de Nota 10”!
Mulțumim pentru că sunteți alături de noi, susțineți și încurajați Performanţa şi Excelența în Educație!
Liliana Manea
Despre Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10”
Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10” are ca și scop promovarea, susținerea și stimularea excelenței în educația formală și nonformală, pentru dezvoltarea potențialului maxim al adolescenților și tinerilor, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică, care își schimbă paradigmele foarte rapid.
De-a lungul activității am cunoscut în școli mulți tineri extraordinari și determinați să-și facă un viitor. De multe ori condițiile de studiu și situația financiară a familiilor din care provin îi împiedică însă să își împlinească aspirațiile și visurile în domeniul pentru care au înclinație. Ne-am dorit să schimbăm această situație în comunitățile în care activăm și să-i încurajăm pe tineri să fie performanți și excepționali, ca unică soluție spre un viitor mai bun.
În domeniul intervenției sociale, al investiției comunitare, încercăm să facilităm coeziunea dintre diferiți factori din societate, astfel încât împreună să rezolvăm o problemă. Ne asumăm rolul de facilitatori, dezvoltând câteva arii de acțiune: educația, arta și cultura, promovarea și susținerea implicării sociale; pentru că Niciodată nu vom putea să dezvoltăm un proiect serios fiind singuri, fără parteneri la toate nivelurile. Dar, dincolo de o susținere financiară, lucrul cel mai important este o gândire comună și asumarea responsabilităților de mentor și exemplu pozitiv în efortul pentru obținerea Performanței și Excelenței, indiferent de domeniul în care activezi.
Când am început acest proiect Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10”, am plecat de la cea mai simplă întrebare posibilă: Copiii normali oare nu sunt buni pentru noi, pentru a-i promova și recompensa, pentru presă, sau de afişat pe reţelele de socializare? Ei oare nu merită un cadou pentru că au încăpăţânarea să meargă la şcoală şi să înveţe nu bine, ci foarte bine să fie copii eminenţi, să obţină rezultate extraordinare la olimpiade și concursuri, să-şi reprezinte cu onoare şcoala, părinţii, profesorii și comunitatea în care trăiesc, câştigând competiţie după competiţie?
De aceea, Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10” a luat naștere din dorința de a sprijini copiii și tinerii excepționali ai județului Călărași, pentru a promova, susține și stimula excelența în educația formală și non formală, pentru dezvoltarea potențialului maxim al adolescenților și tinerilor, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică, care își schimbă paradigmele foarte rapid.
Pentru ca tinerii extraordinari și determinați să-și facă un viitor strălucit, ne-am propus să-i încurajăm să fie performanți și excepționali, ca unică soluție spre un viitor mai bun. România este reprezentată de copiii frumoși și buni, care au nevoie din partea noastră de atenție, de recunoaștere și de încurajare, independent de faptul că provin din familii cu probleme sau cu bunăstare financiară.
Evenimentul este organizat de Centrul Regional de Resurse Umane pentru Promovarea și Dezvoltarea Economiei Sociale Sud Muntenia (CRRUPDES Sud Muntenia) în parteneriat cu Liceul Teoretic Mihai Eminescu, Colegiul Național Barbu Știrbei, Primăria Municipiului Călărași, Università degli Studi di Roma “Tor Vergata”, IMAC-Gruppo Ancona, Școala de Valori, LA.C.E – Law Communication Enterprise Italy, 3 EMME, Low Power Smart City, Inforsec, Rivers Lounge, Zeno birotica&papetarie, Editura Dharana.
Partenerii media ai Galei Anuale a Premiilor ”10 de Nota 10” sunt: Kiss FM, Magic FM, Voces Campi, Infomuntenia, Călărași Press, Antena3 Călărași, Observator de Călărași.