Realitate virtuală ( VR) și învățare,educație

Realitate virtuală ( VR) și învățare,educație

Nelu Bălașa

În era dispozitivelor digitale, putem permite o învățare mai bună cu ajutorul tehnologiei. VR pare să fie următorul pas firesc pentru evoluția educației.

Ce face VR bun pentru educație?

Realitatea virtuală poate fi folosită în sălile de clasă pentru a îmbunătăți învățarea și implicarea elevilor. VR poate transforma modul în care este livrat conținutul educațional; funcționează pe premisa creării unei lumi virtuale – reală sau imaginară – și permite utilizatorilor să interacționeze cu ea. A fi cufundat în ceea ce înveți te motivează să îl înțelegi pe deplin. Va necesita mai puțină sarcină cognitivă pentru a procesa informațiile.

Iată doar câteva proprietăți care fac VR atât de puternic pentru educație.

Simț mai bun al locului

Când elevii citesc despre ceva, adesea vor să experimenteze. Cu VR, acestea nu se limitează la descrieri de cuvinte sau ilustrații de cărți; pot explora subiectul și pot vedea cum sunt puse lucrurile cap la cap.

Group of high school student with microscopes in laboratory during biology class.

Datorită sentimentului de prezență oferit de VR, elevii pot învăța despre un subiect trăind-o. Este ușor să uiți că experiențele VR nu sunt reale – un corp crede de fapt că se află într-un loc nou. Acest sentiment angajează mintea într-un mod remarcabil.

Scalează experiențele de învățare

Tehnologii precum laboratoarele de știință sunt uimitoare – le permit studenților să înțeleagă cum funcționează lucrurile pe baza experienței practice. Dar, astfel de tehnologii sunt costisitoare și aproape imposibil de scalat. De asemenea, sunt limitate în ceea ce privește numărul de lucruri pe care le pot face.

 Învață practicând

Este un fapt binecunoscut că oamenii învață cel mai bine făcând; cu toate acestea, dacă inspectați educația modernă, veți vedea cât de puțină învățare se întâmplă de fapt prin exercițiu. Elevii sunt concentrați mai degrabă pe citirea instrucțiunilor decât să le folosească în practică.

VR oferă o ancoră de experiență pentru instrucție. Cu VR, cursanții sunt inspirați să descopere singuri. Elevii au ocazia să învețe făcând lucruri, mai degrabă citind o carte.

Spread the love
Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *