Gânduri despre Concertul de Crăciun

Gânduri despre Concertul de Crăciun

Copiii noștri sunt educați, trăiesc emoțiile într-un mod unic și prin arta lor, reușesc să le transmită mai departe către sufletele noastre.

 Aceste sublime emoții le-am simțit, noi, profesorii Liceului Pedagogic “ Ștefan Bănulescu”,  ieri, 7 decembrie 2022, în cadrul unui eveniment inedit, ce s-a desfășurat la sala Euterpe.

 Acest frumos moment a putut fi posibil deoarece, la inițiativa doamnei profesor Rodica Neagu, director la Liceul Pedagogic “Ștefan Bănulescu, s-a încheiat parteneriatul cu Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu din Călărași, alături de Liceul Danubius și de Palatul Copiillor Călărași. Mulțumim, astfel, doamnei director Ruxandra Ionescu, pentru găzduirea în sala cu rezonanță deosebită, precum și domnului director Melente și doamnei director Lavinia Vasile pentru colaborare și implicare.

Concertul de Crăciun, a cuprins piese aparținând stilului baroc, classic, pre-clasic, romantic, compoziții semnate de Vivaldi, Mozart și Bach, precum și de alți compozitori celebri, piese din folclorul românesc, dar și piese cu tematică de Crăciun, iar acordurile de vioară, pian, clarinet, saxofon, xilofon, au vibrat în sala devenită, brusc, neîncăpătoare pentru atât de multă bucurie și freamăt.

Nu mă pot opri din admirația față de toți copiii care au susținut momentele artistice!

În fața noastră, a celor prezenți în sală, s-au derulat, timp de două ore fascinante, momentele artistice a peste 60 de elevi  extrem de frumoși și de talentați,profesori inimoși și dedicați, ținute și interpretări de gală, care ne-au făcut inimile să simtă magia muzicii, a artei, a frumosului.

Muzica pornește din inimă și se adresează inimilor, iar cea mai minunată muzică a sufletului este bunătatea. Așa că vă invităm să dăruim împreună bucuria Crăciunului”, a declarat prof.Rodica Neagu și a surprins întocmai esența unui astfel de eveniment: bucuria de a oferi comunității clipe de neuitat scurse din acordurile muzicii copiilor.

Mulțumim domnului Alin Drăgulin, doamnelor Mariana Luca, Alina Jipa  și prietenilor lor, iubitori de copii și de artă realizată de copii, mulțumim pentru sprijinul constant acordat liceului nostru în consiliul local.

Mulțumim domnului Themistius George Tiliță ,consilier la cancelaria prefectului, care a acordat un feedback extrem de valoros pentru noi, tot colectivul Liceului Pedagogic “ Ștefan Bănulescu”.

Mulțumim domnului Constantin Preda,  sponsorul evenimentului.

Mulțumesc vouă colegelor mele,Daniela Toader,Daniela Tudor,Diana Vieru,Valentina Simona Borcea, Emilia Georgescu,Rodicuța Crâșmaru,Mihaela Ion,Maria Midoschi,Georgiana Panait.

Mulțumesclui Bogdan Dincă pentru serviciile foto –video șiMatei Petruș pentru sunet a încheiat prof.Rodica Neagu Liceului Pedagogic “ Ștefan Bănulescu”

prof.Georgiana Panait

Spread the love
Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *