Călărași Smart-City! provocarea fundamentală

Călărași Smart-City! provocarea fundamentală

Privesc cu mult interes și admirație activitatea profesorilor și elevilor care pun bazele  antreprenoriatului în județul Călărași. Antreprenoriatul,intreprinderea liberă,particulară este cea mai respectabilă profesiune a  omenirii. Antreprenoriatul este sursa supraviețuirii, dezvoltării progresului comunității noastre.

Călărași este unul dintre cele mai slab dezvoltate județe din țară.Probabil că unii vă vor spune că șansa comunității noastre e legată de agricultură,alții vă vor spune că industria, alții că serviciile ș.a.

Șansa noastră este smartphone-ul!!! Telefoanele mobile inteligente!

Nu agricultura, nu industria ci  o nouă provocare, o nouă paradigmă  a progresului și dezvoltării , telefoanele inteligente o pasiune transformată în afacere, produsele și soluțiile smart,învățământul inteligent, clase și campusuri inteligente, o comunitate-municipiul Călărași inteligent

65% dintre copiii aflați în şcoală acum vor avea peste 10 ani slujbe care nu există astăzi.

Valul digitalizării va face ravagii iar cei care cred că vor putea supraviețui fără o strategie clară și o adopție rapidă a noilor tehnologii va pieri. Cine nu va trece la digital nu va supraviețui.

În viitorul foarte apropiat digitalizarea nu va mai fi un concept  ab­stract. Fiecare țară, oraș, fiecare afacere și fiecare persoană  în parte va trebui să se adapteze revoluției digitale pentru a se dezvolta și a supraviețui în noua economie digitală.

De aceea vă lansez provocarea pentru înscrierea noastră pe traiectoria dezvoltării inteligente, a dezvoltării ecosistemului antreprenorial local, a  iniţiativelor strategice pentru antreprenori într-o viziune smart,învățământ smart, transporturi și parcări inteligente, sistem de sănătate inteligent, iluminat public și privat inteligent,clădiri inteligente,tehnologii inteligente,guvernare locală inteligentă, dar mai ales cetățeni inteligenți-smart-people. Voi sunteți aceia! 

Călărași Smart-City!

Spread the love
Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *